Trinny & Susannah stylar om Sverige

(Bild lånad från tv4play.se)
 
Har just tittat på Trinny & Susannah, och det är ett typiskt program som jag både älskar och hatar.
   Jag älskar nämligen att se hur kläder och lite smink kan få en människas självförtroende att stiga så snabbt. Hur programmet (förhoppningsvis) kan förändra männskors liv till det bättre där de bryr sig om sig själva på ett helt nytt sätt. Att se glädjen och hoppet i deras ögon och ansikten när de för första gången ser förändringen. 
 
Sen kommer det jag har så svårt för. Trinny och Susannah ska vara kända för att kunna klä alla typer av kvinnor, alla former och alla storlekar. Men jag har sällan sett dem framhäva hela kvinnan, hela kroppen. Den finns alltid något att dölja, och oftast är det något som är för "stort" för normen. Magen är vanligast. Det måste ju vara skönt att veta att man kan klä sig fint trots att man har för mycket fett, för liten rumpa eller för små bröst. Att med rätt kläder så kan man se normal ut, man kan köpa sig till normen med lite kunskap. Det måsta kännas betryggande! Eller?
   Jag tycker självklart att det är jättekul att kvinnorna i programmet får känna sig finare och mer speciella än vanligtvis. Men är man inte nöjd med sig själv så kanske det inte är kläderna man bör ändra på, utan något större. Livsstil, eller kanske jobba med sitt psyke. Är det inte dumt att gömma sig när man kan lära sig att älska sig själv istället? Det om något bodre de lära ut i programmet. 

Om

Min profilbild

Elsa Rosenkvist

Jag bor med min sambo Martin, vår dotter Malva, katten smulan och hunden Boris i ett hem fyllt av kärlek och saker i överflöd. Jag älskar att pyssla och diskutera. Bloggen kommer därmed troligen att fyllas med livet, åsikter och skapande. Hoppas du trivs!
RSS 2.0